Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtszaak tegen Wesley Snipes niet verplaatst

Shownieuws

De rechtszaak tegen Wesley Snipes vanwege belastingontduiking wordt niet verplaatst. De acteur vroeg om verplaatsing omdat hij gediscrimineerd zou worden.

(Novum/AP) - De rechtszaak tegen Wesley Snipes vanwege belastingontduiking wordt niet verplaatst. Een Amerikaanse rechter bepaalde dat de zaak gewoon in Ocala, een stad ten noorden van Orlando, moet plaatsvinden. De acteur had een verzoek ingediend om de rechtszaak te verplaatsen naar zijn woonplaats Orlando.

De advocaten van de Afro-Amerikaanse acteur beweerden dat hun cliënt geen eerlijk proces kan krijgen in Ocala omdat hij er gediscrimineerd zou worden. Ook twee eerdere moties om de zaak daarom te verplaatsen of af te gelasten werden verworpen.

De 45-jarige Snipes wordt ervan verdacht dat hij tussen 1999 en 2004 geen inkomsten bij de belasting heeft opgegeven. Ook zou hij negen miljoen euro hebben teruggevorderd waarop hij geen recht had en zou hij daarom schuldig zijn aan fraude.

Als Snipes, bekend van de 'Blade'-trilogie, schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van maximaal veertig jaar boven het hoofd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen