Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joodse groepering vergeeft Will Smith

Shownieuws

Een joodse groepering erkent dat het nooit de bedoeling van Will Smith is geweest om Hitler te prijzen. "Het is een verschrikkelijke leugen", zei hij deze week.

(Novum/AP) - Een joodse groepering erkent dat het nooit de bedoeling van Will Smith is geweest om Adolf Hitler te prijzen. "We juichen de verklaring van Will Smith toe dat Hitler een 'walgelijke moordenaar' was en dat het niet zijn bedoeling was dat zijn opmerkingen over de nazileider werden opgevat als een lofuiting", stelde de directeur van de Amerikaanse Anti-Defamation League woensdag.

De Schotse krant The Daily Record citeerde de 39-jarige acteur vorige week over de Duitse tiran. "Zelfs Hitler werd niet op een ochtend wakker om te denken 'laat ik vandaag eens het slechtste doen wat ik kan bedenken'", zou de filmster tegen een verslaggever hebben gezegd. "Ik denk dat hij wakker werd, een vervormde logica gebruikte en deed wat hij dacht dat goed was."

De verslaggegever van The Daily Record concludeerde vervolgens: "Opvallend genoeg gelooft Will dat in de basis iedereen goed is". Talloze entertainmentwebsites namen de opmerking van Smith over, waarbij velen schreven dat Smith van mening is dat Hitler een goed persoon was.

"Het is een verschrikkelijke leugen", liet Smith eerder deze week via zijn woordvoerder weten. "Dit laat zien dat een idioot met een pen heel veel macht heeft. Ik ben woedend dat ik nu een reactie moet geven op deze belachelijke misinterpretatie", zegt de acteur. "Adolf Hitler was een walgelijke, nietsontziende moordenaar die verantwoordelijk is voor een van de meest gruwelijke misdaden die ooit zijn gepleegd op deze planeet."

Smith is momenteel te zien in de blockbuster 'I am legend'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen