Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van den Ende en Eyeworks slaan handen ineen

Shownieuws

Joop van den Ende en tv-producent Eyeworks hebben een deal gesloten. De bedrijven willen in verschillende Europese landen een tv-komedie op de buis brengen.

Stage Entertainment, het theaterbedrijf van Joop van den Ende, en televisieproducent Eyeworks gaan samenwerken om een tv-komedie op de buis te brengen. Zij willen in verschillende Europese landen een televisieserie ontwikkelen waarin mensen uit de theater- en musicalwereld te zien zijn. Dat is donderdag te lezen in De Telegraaf.

"Een warm programma om te lachen", zo omschrijft Erwin van Lambaart, directeur van Stage Entertainment, de show. "Zeg maar Friends met muziek. Of zoiets als 'High school musical'", voegt Reinout Oerlemans, oprichter van Eyeworks, daar aan toe.

Het te ontwikkelen programma moet in de verschillende Europese landen waar de bedrijven werkzaam zijn op de buis komen. "We gaan nu een team van scriptschrijvers samenstellen dat een raamwerk voor de komedie moet maken", stelt Oerlemans, die volgende zomer voor zijn bedrijf naar Amerika emigreert. "Vanuit dat geraamte gaan in alle landen waar we van start willen, nationale scriptschrijvers de boel fijn slijpen."

De komedie zal waarschijnlijk te zien zijn in landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland. Wanneer het programma in Nederland voor het eerst op de televisie komt, is nog onbekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen