Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musicalster Pat Kirkwood (86) overleden

Shownieuws

De Britse musicalster Pat Kirkwood is op eerste kerstdag overleden. Dat heeft een goede vriend van de familie bekendgemaakt. De actrice is 86 jaar oud geworden.

(Novum/AP) - De Britse musicalster Pat Kirkwood is op eerste kerstdag overleden. Dat heeft een goede vriend van de familie woensdag bekendgemaakt. De actrice is 86 jaar oud geworden. Kirkwood speelde ruim zestig jaar in musicals, maar staat vooral bekend als de vrouw met wie prins Philip, de man van koningin Elizabeth II, een affaire zou hebben gehad.

De actrice, die aan de ziekte van Alzheimer leed, speelde hoofdrollen in musicals van Noel Coward en Cole Porter. In 1946 deed ze een gooi naar het Amerikaanse sterrendom met een rol in 'No leave, no love'. Nadat de musical geflopt was, kreeg Kirkwood een zenuwinzinking en verbleef ze acht maanden in een sanatorium in New York.

In 1948 werd ze voorgesteld aan prins Philip. Het koppel bracht enkele uren dansend door in een nachtclub toen Elizabeth acht maanden zwanger was. Hoewel Kirkwood altijd heeft ontkend dat er sprake was van een affaire, bleef het gerucht gedurende haar hele leven de ronde doen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen