Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paris Hilton loopt miljoenenerfenis mis

Shownieuws

Paris Hilton kan fluiten naar de vele miljoenen die haar grootvader haar mogelijk zou nalaten. Barron Hilton schenkt 830 miljoen euro aan het goede doel.

(Novum/AP) - Paris Hilton kan fluiten naar de vele miljoenen die haar grootvader haar mogelijk zou nalaten. De 80-jarige Barron Hilton schenkt maar liefst 830 miljoen euro aan het goede doel, zo maakte hij woensdag bekend. De schenking bekostigt hij met de verkoop van zijn hotelketen, die eerder dit jaar werd opgekocht door de Blackstone Group.

Ook het merendeel van zijn persoonlijk kapitaal, dat wordt geschat op 1,6 miljard euro, gaat na zijn dood naar de Conrad N. Hilton Foundation, die zestig jaar geleden door zijn vader werd opgericht. De stichting, die inmiddels bijna 310 miljoen euro heeft weggegeven, investeert in liefdadigheidsprojecten over de hele wereld.

De extravagante levensstijl van Paris lijkt vooralsnog niet te lijden onder de financiële tegenvaller. De blonde socialite bracht de kerstdagen met haar familie door op het strand in Hawaï.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen