Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste vijf van Top 2000 ongewijzigd

Shownieuws

De eerste vijf nummers van de Top 2000 zijn hetzelfde als vorig jaar. Het gaat onder meer om 'Child in time' van Deep Purple en 'Hotel California' van de Eagles

De eerste vijf nummers van de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2 zijn hetzelfde als vorig jaar. Eerder werd al bekend dat 'Bohemian rhapsody' van Queen voor de achtste keer in de geschiedenis van de hitlijst bovenaan staat. Maandag is bekend geworden dat het nummer, net als in 2006, gevolgd wordt door 'Avond' van Boudewijn de Groot en 'Hotel California' van de Eagles.

Ook de nummers 'Child in time' van Deep Purple (4) en 'Stairway to heaven' van Led Zeppelin (5) staan op dezelfde positie als vorig jaar. Nieuwkomers in de top tien van de lijst zijn 'The house of the rising sun' van de Animals op 7 en 'Old and wise' van het Alan Parsons Project op 9.

De door het publiek samengestelde ranglijst van de beste tweeduizend popnummers aller tijden wordt traditiegetrouw aan het einde van het jaar uitgezonden op Radio 2. De negende editie van de hitlijst gaat in de nacht van eerste op tweede kerstdag van start en eindigt op oudejaarsdag vlak voor 00.00 uur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen