Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marokkaanse prijs voor Leonardo DiCaprio

Shownieuws

Leonardo DiCaprio heeft de Golden Star Award gekregen tijdens de opening van het Marrakesh Film Festival in Marokko. Martin Scorsese overhandigde hem de prijs.

Leonardo DiCaprio heeft een speciale prijs in ontvangst genomen tijdens de opening van de zevende editie van het Marrakech Film Festival in Marokko. De 33-jarige acteur kreeg de Golden Star Award uit handen van filmmaker Martin Scorsese.

Scorsese, met wie DiCaprio tot dusver drie films maakte, roemde zijn goede vriend om de toewijding waarmee hij te werk gaat. De twee maakten films als 'The aviator' en 'The departed', die eerder dit jaar de Oscar won voor beste film. Volgend jaar bundelen ze voor de vierde keer hun krachten. Dan gaan de opnamen van start voor de thriller 'Shutter island'.

De Marokkaanse regisseur Mustapha Darkaoui kreeg eveneens een Golden Star Award. Hij ontving die voor zijn bijdrage aan de filmindustrie in zijn land. De openingsfilm van het festival was 'Elizabeth: the golden age', met Cate Blanchett in de rol van koningin Elizabeth I. Het festival ging vrijdag van start en duurt nog tot komende zaterdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen