Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Spector vindt nieuwe advocaat

Shownieuws

Phil Spector, die wordt verdacht van moord op een actrice, heeft een nieuwe advocaat in de arm genomen. De moordzaak werd eerder geseponeerd.

(Novum/AP) - Phil Spector heeft een nieuwe advocaat in de arm genomen. Deze moet hem vertegenwoordigen in de zaak rond de moord op actrice Lana Clarkson. De rechtszaak tegen de legendarische platenproducent werd in september geseponeerd omdat de jury niet tot een oordeel kon komen. Daarop trad het team dat Spector aanvankelijk verdedigde af.

Advocaat Don Weinberg is erop gebrand de naam van Spector voor eens en voor altijd te zuiveren. Hij laat weten vijf maanden nodig te hebben om het tienduizend pagina's tellende dossier te bestuderen. Ook heeft hij de rechter verzocht Spector en diens vrouw Rachelle de komende maanden toestemming te geven met de pers over de zaak te praten. Dat verzoek is afgewezen.

De 67-jarige Spector wordt ervan verdacht dat hij Clarkson heeft doodgeschoten. De actrice werd in 2003 met een schotwond in de mond aangetroffen in het huis van Spector.

Spector vergaarde in de jaren zestig wereldfaam met de door hem bedachte 'wall of sound'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen