Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sienna Miller krijgt smartengeld voor naaktfoto's

Shownieuws

Sienna Miller heeft van de Britse kranten The Sun en News of the World smartengeld ontvangen. De kranten plaatsten in oktober naaktfoto's van de actrice.

Sienna Miller heeft van de Britse boulevardkranten The Sun en News of the World smartengeld ontvangen. De kranten plaatsten in oktober naaktfoto's van de blonde actrice, die waren genomen tijdens de opnamen van haar nieuwe film. Dat meldt de BBC. Miller sleepte de kranten daarop voor de rechter wegens het schenden van haar privacy.

Ter compensatie heeft Miller 52 duizend euro ontvangen, plus een bedrag om kosten van haar advocaat mee te dekken. De uitgever van The Sun en News of the World heeft er verder in toegestemd de foto's nooit meer te gebruiken en alle kopieën van de kiekjes te vernietigen. De actrice, bekend van onder andere 'Alfie' en 'The factory girl', is nu alleen nog verwikkeld in een zaak die ze heeft aangespannen tegen de fotograaf. Over die kwestie buigt de rechter zich volgende maand.

De foto's van Miller werden genomen toen ze een scène opnam voor de film 'Hippie hippie shake', die is gebaseerd op de memoires van Richard Neville. Hij was de oprichter van het tegendraadse tijdschrift Oz. Hij werd in 1971 in de cel gegooid wegens het plaatsen van obscene afbeeldingen. De rol van Neville wordt gespeeld door Cillian Murphy, Miller speelt zijn vriendin. De film wordt volgend jaar uitgebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen