Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Hark voor Drentse volkszanger Bouke

Shownieuws

Volkszanger Bouke heeft de Gouden Hark gewonnen. Dat maakte dj Sander de Heer bekend. De prijs is voor een onbekende artiest die een groter publiek verdient.

Volkszanger Bouke heeft de Gouden Hark 2007 gewonnen. Dat maakte 3 FM-dj Sander de Heer bekend in zijn radioshow 'Het huis van De Heer'. Een BNN-verslaggever is zaterdagochtend naar Emmen afgereisd om de Gouden Hark bij de 26-jarige Bouke in de tuin te planten.

De Heer riep de Gouden Hark-verkiezing in het leven om artiesten die nog onbekend zijn bij het grote publiek eindelijk de erkenning te geven die ze verdienen. "Er is zoveel meer dan de Frogers, Gordons, Bauers en Smitjes", vindt De Heer. "De Gouden Hark is een aanbevelingsprijs voor al deze onbekende brengers van 'het Nederlandsche lied'. Het blijft natuurlijk c-en d-garnituur, maar binnen dit segment heeft Bouke blijkbaar de meeste fans."

De Drentse Bouke Scholten is bij liefhebbers bekend van nummers als 'Kom maar kom maar' en 'Ik wil je'. Zijn nieuwe single 'Geef me de kracht' staat momenteel op nummer 70 in de Single Top 100. Op dit moment is de volkszanger bezig met zijn nieuwe album dat in maart moet uitkomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen