Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jerney Kaagman overwoog overstap naar SBS

Shownieuws

Toen haar collega Henkjan Smits werd gevraagd om te komen werken voor SBS 6, ging het ook bij Jerney Kaagman kriebelen. "Ik heb er een nachtje over geslapen".

Toen haar collega Henkjan Smits werd gevraagd om te komen werken voor SBS 6, ging het ook bij Jerney Kaagman kriebelen. "Ik heb er een nachtje over geslapen en besloten om het niet te doen", vertelt ze zondag in De Telegraaf.

Smits, met wie Kaagman in de jury van Idols zat, stapte in februari over naar SBS. Voor die zender nam hij plaats in de jury van 'So you wannabe a popstar', waarvoor ook Kaagman was benaderd.

Haar goede verstandhouding met RTL weerhield Kaagman ervan voor een nieuwe werkgever te kiezen. "Ik heb namelijk, voordat ik 'ja' zei tegen het eerste seizoen Idols, goede afspraken kunnen maken", legt ze uit. "Toen ze me twee afleveringen Nederlandse muziek boden, vond ik het verantwoord om mee te doen." Kaagman is directeur van de stichting Buma Cultuur, die Nederlandse muziek promoot.

Hoewel ze tevreden is met haar huidige collega's, Gordon, John Ewbank en Eric van Tijn, mist ze Smits nog altijd. "Hij had altijd steekhoudend commentaar. Kon feilloos uitleggen waarom iemand wel of niet doorging. Hij nam geen blad voor de mond, maar was wel eerlijk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen