Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'One' van U2 verkozen tot beste nummer

Shownieuws

Het nummer 'One' van U2 is door luisteraars van Radio Veronica verkozen tot beste nummer aller tijden. De plaat staat bovenaan Veronica's Top 1000 Allertijden.

Het nummer 'One' van U2 is door luisteraars van Radio Veronica verkozen tot beste nummer aller tijden. De plaat staat bovenaan Veronica's Top 1000 Allertijden, gevolgd door 'November rain' van Guns n' Roses en 'Bohemian rhapsody' van Queen.

Luisteraars konden tot zaterdagmiddag via sms hun stem uitbrengen op een van deze drie nummers, waarvan al duidelijk was dat ze samen de top drie van de lijst zouden vormen. Dj Erik de Zwart, die eind jaren tachtig en begin jaren negentig voor Veronica werkte, maakte zaterdag de nummer één bekend.

De opbrengst van de verstuurde sms'jes gaat naar Mayday! Mayday!, een stichting die kankerpatiënten bijstaat. Hoeveel geld de sms-actie heeft opgebracht, werd niet bekendgemaakt.

Luisteraars van Radio Veronica lijken U2 een warm hart toe te dragen. De cd 'The Joshua tree' werd eerder dit jaar uitgeroepen tot beste album aller tijden. Hoewel 'Bohemian rhapsody' (1e) en 'November rain' ook vorig jaar in de top drie stonden van Veronica's Top 1000 Allertijden, wist 'One' de top tien toen niet te bereiken. Wel stond de U2-hit 'With or without you' op nummer vijf van de ranglijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen