Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Westerse zanger treedt op in Iran

Shownieuws

Chris de Burgh geeft een concert in Teheran, samen met de Iraanse popgroep Arian. De Ier is de eerste westerling sinds de islamitische revolutie van 1979.

De Ierse zanger Chris de Burgh geeft volgend jaar een concert in de Iraanse hoofdstad Teheran, samen met de Iraanse popgroep Arian. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. Hij is daarmee de eerste westerse artiest die sinds de islamitische revolutie van 1979 toestemming krijgt om in de dictatuur op te treden.

De 59-jarige zanger, vooral bekend van zijn hit 'Lady in red', is zeer populair in Iran. Het concert moet in juni of juli plaatsvinden in een stadion dat plaats biedt aan twaalfduizend mensen, zo laat de manager van De Burgh weten. De artiest heeft samen met Arian het nummer 'A melody for peace' opgenomen.

In Iran is westerse muziek waarin gezongen tekst voorkomt verboden door de regering. Soms speelt de staatsradio instrumentale versies van westerse liedjes. Muziek van Iraanse artiesten moet door de autoriteiten worden goedgekeurd voordat het via officiële kanalen mag worden verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen