Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Céline Dion zegt Las Vegas vaarwel

Shownieuws

Met haar 717e show nam Céline Dion zaterdagavond afscheid van Las Vegas. Ze gaf haar laatste concert in het hotel Caesars Palace.

(Novum/AP) - Met haar 717e show nam Céline Dion zaterdagavond afscheid van Las Vegas. Toegejuicht door fans wisselde ze tijdens haar laatste optreden in het hotel Caesars Palace haar grootste hits af met emotionele anekdotes. "Op een gegeven moment had ik het gevoel dat de Titanic opnieuw zou gaan zinken", zei ze onder meer.

De Canadese zangeres legde uit dat haar avondvullende show 'A new day', die ze sinds begin 2003 op de planken bracht, er bijna niet was geweest. In 2000, terwijl de voorbereidingen al in volle gang waren, ontdekte de 39-jarige artieste dat ze zwanger was. "Voor het eerst had ik een leven opgebouwd", vertelde ze in een videoboodschap voorafgaande aan het optreden. "Ik wist toen dat ik succesvoller wilde zijn als moeder dan als zangeres."

Haar echtgenoot en manager René Angélil wist haar moed in te spreken. Hij zei haar dat er te veel mensen en geld met het megaproject gemoeid waren. Speciaal voor de soloshow was er bij het hotel voor ruim 65 miljoen euro een amfitheater in de vorm van het Colosseum uit de grond gestampt. Ook had de zangeres een driejarig contract getekend voor een kleine 70 miljoen euro.

Ondanks de aanvankelijk tegenvallende recensies, wist Dion vijf jaar lang de 4100 stoelen van de arena te vullen. Na haar laatste nummer haalde ze zaterdag Angélil en haar 7-jarige zoontje René-Charles het podium op om de laatste staande ovatie met haar te delen.

Dat Dion nu niet meer avond na avond in Las Vegas staat, betekent niet dat ze op haar lauweren zal rusten. Naar aanleiding van haar nieuwe Engelstalige album 'Taking Chances', dat vorige maand verscheen, gaat de zangeres volgend jaar op wereldtournee. Behalve in onder meer Johannesburg, Dubai, Tokio en Londen, staat de artieste op 2 juni in de Amsterdam Arena.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen