Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Begrafenis Arne Jansen druk bezocht

Shownieuws

De uitvaart van Arne Jansen is zaterdag druk bezocht. Ongeveer 1200 mensen bewezen de zanger in Gendringen een laatste eerbetoon, schat zijn manager.

De uitvaart van Arne Jansen is zaterdag druk bezocht. Ongeveer 1200 mensen bewezen de zanger in zijn geboortedorp Gendringen een laatste eerbetoon, schat zijn manager. Maandag overleed Jansen.

Naast familieleden en vrienden waren ook collega's aanwezig bij de begrafenis. Zo kwam Corry Konings over uit Spanje en waren onder anderen Koos Alberts, Jan Keizer, Dennie Christian en Arie Ribbens naar de Achterhoek gekomen om Jansen de laatste eer te bewijzen.

Niet iedereen paste in de Martinuskerk, die ruimte biedt aan vijfhonderd personen. "Buiten stonden nog meer mensen dan binnen", zegt manager Menno Muis. Een geluidsinstallatie zorgde ervoor dat de dienst ook buiten kon worden gevolgd.

Tijdens de dienst zong het Volendamse duo Nick & Simon het nummer 'Kijk omhoog' en bracht Jacques Herb 'Time to say goodbye'. Huub, de schoonzoon van Jansen, nam het woord tijdens de dienst. Ook Leo Lukassen, de ontdekker van Arne Jansen, hield een toespraak in de overvolle kerk. "Aan het einde vroeg Leo om een applaus voor Arne omdat hij daar altijd zo van hield", vertelt Muis. "Hierop kreeg hij een daverend applaus, dat was heel mooi."

Na afloop van de dienst volgden de aanwezigen de kist naar de begraafplaats zo'n tweehonderd meter verderop, waar de zanger ter aarde werd besteld. "Iedereen volgde de kist en langs de route stonden ook nog mensen om Arne een laatste eer te bewijzen", zegt Muis. Op de begraafplaats liet de kleindochter van Jansen twee ballonnen op voor haar opa, waarop de aanwezigen weer applaudisseerden.

Arne Jansen pleegde maandag zelfmoord. De zanger, bekend van zijn hit 'Meisjes met rode haren', is 56 jaar geworden. Hij laat een vrouw, twee kinderen en twee kleinkinderen achter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen