Kies je favoriete radiostation

Dossiers

André Rieu ziet droom uitkomen in Toronto

Shownieuws

André Rieu heeft een droom zien uitkomen. De Nederlandse violist beleefde vrijdagavond in Toronto de wereldpremière van zijn World Stadium Tour.

André Rieu heeft een droom zien uitkomen. De Nederlandse violist beleefde vrijdagavond in Toronto de wereldpremière van zijn World Stadium Tour. Meer dan 25 duizend mensen kwamen op de show af, die werd uitgevoerd op het grootste podium dat ooit door een artiest is gebruikt.

"Veel mensen om me heen geloofden eerst niet in de mogelijkheden om een dergelijk podium en een dergelijke show te verwezenlijken en natuurlijk ging er tijdens de repetities nog van alles mis", bekent de 58-jarige Rieu. "Zo duurde het langer dan we dachten voordat het water op de ijsbanen bevroor, maar uiteindelijk is het allemaal gelukt."

De Limburger rept van het uitkomen van 'een grote droom'. "We zullen de komende jaren de romantiek van Wenen over de hele wereld brengen. Daar verheugen wij ons al bijzonder op."

Voor de show is een Oostenrijks kasteel nagebouwd. Het podium, dat 125 meter breed en 35 meter hoog is, bevat onder meer twee ijsbanen, fonteinen en op een aparte tweede etage een originele Weense balzaal. Paarden in rijtuigen, een Weense dansschool en ijsdansers maken het optreden van Rieu en zijn Johann Strauss-orkest extra spectaculair.

Ook zoonlief Pierre is opgelucht nu de première van de wereldtournee erop zit. "We hebben er steeds in geloofd, maar maandenlang zie je zo'n plan alleen op de tekentafel", zegt Pierre, die leiding gaf aan de bouw van het podium. "Als dan de eerste noten van het orkest klinken, dan krijg je even kippenvel."

Rieu geeft zaterdagavond een tweede concert in Toronto. Volgend jaar wordt het megapodium onder meer in Australië, Amerika, Frankrijk en Duitsland opgebouwd. Op 28 juni staat de violist in de Amsterdam Arena.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen