Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney noemt platenlabel saai

Shownieuws

Paul McCartney verliet platenlabel EMI omdat het bedrijf 'saai' was geworden. "Iedereen bij EMI was tot het meubilair gaan behoren", vertelt hij in The Times.

Paul McCartney besloot zijn platenlabel EMI na 45 jaar de rug toe te keren omdat het bedrijf 'saai' was geworden. "Iedereen bij EMI was tot het meubilair gaan behoren", vertelt de 65-jarige zanger vrijdag in de Britse krant The Times. "Ik was een bank, Coldplay is een fauteuil. Ik durf er niet eens aan te denken wat Robbie Williams was."

De voormalige Beatle zegt dat hij op een gegeven moment kon raden wat de mensen van de platenmaatschappij gingen zeggen tijdens vergaderingen. "Wij denken dat je naar Keulen moet gaan, zeiden ze dan. En dat zeiden ze altijd", vertelt hij.

Sir Paul wilde zijn album snel op de markt brengen, maar de bazen van EMI wilden dat er minstens zes maanden werd besteed aan de marketing van zijn muziek. "Je gaat ergens naar toe, spreekt op één dag met een miljoen journalisten, die allemaal dezelfde vragen stellen. Ik wilde weleens iets anders proberen."

De muzikant stapte over naar het platenlabel van Starbucks, Hear Music, dat zijn album 'Memory almost full' in juni op de markt bracht. In de Verenigde Staten werden meer kopieën van de plaat verkocht dan van al zijn voorgangers. Ook in Groot-Brittannië is het album succesvol.

Vorige week werd bekend dat Paul McCartney tijdens de Brit Awards wordt geëerd voor zijn bijdrage aan de muziek. Hij is ook genomineerd voor drie Grammy Awards, die net als de Brit Awards in februari worden uitgereikt. Zo kreeg 'Memory almost full' een nominatie voor beste popalbum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen