Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Keizer wil dochter beschermen

Shownieuws

Jan Keizer wil zijn dochter Nelly behoeden voor teleurstellingen in de muziekwereld. "Ik ben altijd de remmende factor bij haar", vertelt de Volendamse zanger.

Jan Keizer is bang dat zijn dochter Nelly teleurgesteld raakt als zij de sprong waagt in de muziekwereld. "Ik ben altijd een beetje de remmende factor bij haar", vertelt de Volendammer aan Novum Nieuws. "Ze denkt dat ik het haar niet gun, maar dat is niet zo."

Nelly zong samen met haar vader de titelsong op zijn nieuwe album 'Geef mij je lach'. "Ik wilde in principe geen duetten doen", bekent de 58-jarige Keizer. "Toen had ik het over 'Geef mij je lach' met mijn vrouw en dochter. Ik miste wat in het refrein. Het zou leuk zijn als er toch een vrouwenstem mee zou zingen."

Daarop vroeg Nelly haar vader waarom zij het niet mocht doen. "Ik zei ja, je hebt wel zangles, maar ik wil toch even met je repeteren", licht de voormalige BZN-zanger toe. "Ik moet weten of het klikt, of het bij elkaar klinkt. Dat hebben we gedaan en dat klinkt heel mooi."

Vader en dochter traden voor het eerst samen op tijdens de cruise die de Tros onlangs organiseerde voor een groep Nederlandse artiesten en hun fans. "Nelly is er helemaal vol van", zegt Jan. "Ik gun het haar ook echt, maar het is niet zo dat wanneer je vandaag een plaat maakt, het morgen allemaal hits zijn. Dat sceptische zit er toch een beetje in bij mij. Ik weet dat er heel veel zangers en zangeressen in Nederland zijn die fantastisch kunnen zingen, maar bij wie het niet lukt. Voor die teleurstelling wil ik haar behoeden."

Op 'Geef mij je lach', dat nu in de winkels ligt, staat naast het duet met zijn dochter ook een nummer dat Robert Long kort voor zijn overlijden voor Keizer schreef, 'De lage landen'. Henk Westbroek schreef twee teksten. Ook Guus Meeuwis, Belinda Meuldijk en Jan Rot verleenden hun medewerking.

Jan Keizer is vrijdagavond samen met zijn dochter Nelly te zien tijdens de tv-special 'Tros muziekfeest: alle fans aan dek', die werd opgenomen op een cruise in het Caribisch gebied.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen