Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Macho John Travolta genomineerd voor vrouwenrol

Shownieuws

John Travolta is voor zijn rol als vrouw in 'Hairspray' genomineerd voor een Golden Globe voor beste mannelijke bijrol. De prijzenshow is op 13 januari.

John Travolta had nooit kunnen voorzien dat hij voor zijn rol in 'Hairspray', waarin hij een dikke vrouw speelt, een Golden Globe-nominatie in de wacht zou slepen voor beste mannelijke bijrol. "Laten we wel wezen, ik heb de afgelopen 32 jaar alleen maar machorollen gespeeld. Voor deze rol heb ik mijn ego moeten laten varen", reageert hij in vakblad Variety op zijn nominatie voor de graadmeter voor de Oscars.

Helena Bonham Carter, de vrouw van filmmaker Tim Burton, is voor 'Sweeney Todd' genomineerd in de categorie beste actrice in een komedie of musical. "De assistent van Tim kwam haar met het goede nieuws verblijden in het ziekenhuis. "Het is de bedoeling dat ik vandaag of morgen een baby krijgt."

Glenn Close is dan vooral bekend als filmactrice, ze wist dit jaar een nominatie in de wacht te slepen voor beste actrice in een dramaserie. "Ik ben er trots op dat ik ooit met televisie ben beginnen, terwijl iedereen zei dat het mijn carrière in film zou ruïneren. Momenteel worden er juist voor televisie geweldige dingen geschreven. Ook is tv veel meer een mentale uitdaging. Je moet je tekst een stuk sneller uit je hoofd leren."

Grote kanshebber bij de uitreiking va de Golden Globes is met zeven nominaties de film 'Atonement'. De relatief onbekende hoofdrolspeler James McAvoy is genomineerd voor beste acteur in een drama, maar moet nog even wennen aan alle aandacht. "Van succes kan je best een beetje flippen. Toch is er niet veel veranderd in mijn leven, al zit ik behoorlijk wat vaker in een vliegtuig.

De Golden Globes worden op 13 januari uitgereikt in Hollywood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen