Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Plant doet Nederland aan

Shownieuws

Robert Plant, de leadzanger van Led Zeppelin, treedt op 14 mei op in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Dat maakte de muzikant donderdag bekend.

Robert Plant, de leadzanger van Led Zeppelin, treedt op 14 mei op in de Heineken Music Hall. Dat maakte de muzikant donderdag bekend, samen met de andere data van zijn Europese toer. De toer begint op vijf mei met vier optredens in Engeland, waarna onder meer Amsterdam, Dusseldorf, Brussel, Parijs en Oslo aandoet.

De 59-jarige zanger wordt vergezeld door de Amerikaanse countryzangeres Alison Krauss. Het koppel bracht in oktober het veelgeprezen album 'Raising sand' uit. Na de Europese optredens gaat de Raising Sand Tour verder in Amerika, zo is te lezen op de website van Plant. Specifieke data voor de Amerikaanse toer zijn nog onbekend.

Samen met zijn oude bandmaten van Led Zeppelin gaf Plant maandag een eenmalig reünieconcert in de Londense O2 Arena. Na het bejubelde optreden staken geruchten de kop op dat de Britse rockband volgend jaar weer zou gaan toeren. De nieuwe aankondiging van Plant lijkt deze geruchten te ontkrachten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen