Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Atonement' heerst bij nominaties Golden Globes

Shownieuws

'Atonement' is genomineerd voor zeven Golden Globes. De historische dramafilm maakt onder meer kans op de prijs voor beste film, beste regie en beste script.

(Novum/AP) - 'Atonement' is genomineerd voor zeven Golden Globe Awards. Dat werd donderdag bekendgemaakt door de organisatie van het jaarlijkse prijzencircus. De historische dramafilm maakt onder meer kans op de prijs voor beste film, beste regie en beste script. Actrice Keira Knightley is genomineerd in de categorie van beste actrice in een dramafilm, naast Angelina Jolie, Cate Blanchett, Julie Christie en Jodie Foster.

Andere grote kanshebbers zijn de films 'Michael Clayton' en 'Charlie Wilson's war', die elk vijfmaal zijn genomineerd. 'Sweeney Todd' en 'No country for old men' maken kans op vier gouden beeldjes. Actrice Cate Blanchett steelt de show met twee nominaties, voor haar hoofdrol in 'Elizabeth: The Golden Age' en haar bijrol in 'I'm not there'.

In de categorie voor beste acteur in een dramafilm nemen George Clooney, Daniel Day-Lewis, Viggo Mortensen, Denzel Washington en James McAvoy het tegen elkaar op. In de categorie van beste film strijden 'Atonement', 'Michael Clayton' en 'No country for old men' tegen 'American gangster', 'Eastern promises', 'The great debaters' en 'There will be blood'.

Tim Burton, de gebroeders Coen, Julian Schnabel, Ridley Scott en Joe Wright maken kans op de award voor beste regisseur.

De Golden Globes worden op 13 januari uitgereikt in Hollywood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen