Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Trijntje nog niet klaar met Burt Bacharach

Shownieuws

Trijntje Oosterhuis is nog lang niet uitgekeken op het werk van de Amerikaanse componist Burt Bacharach. "De magie was nog lang niet op", vertelt ze.

Trijntje Oosterhuis is nog lang niet uitgekeken op het werk van de legendarische Amerikaanse componist Burt Bacharach. "Ik had met Burt nog steeds een heel leuk contact sinds ik vorig jaar een album met zijn klassiekers opnam", vertelt de zangeres. "De magie was nog lang niet op."

De 34-jarige zangeres nam daarom een tweede album op met Bacharach, 'Who'll speak for love'. De opvolger van 'The look of love: Burt Bacharach songbook' staat momenteel op de derde plaats van de Mega Album Top 100. "Ik had nog zo ontzettend veel liedjes op mijn verlanglijstje staan na mijn eerste album met Bacharach-nummers", vertelt Trijntje. "Ik had toen een lijst met wel vijftig songs die ik allemaal wilde opnemen."

Inmiddels ligt deel twee in de winkels en zelfs een derde deel sluit Oosterhuis niet uit. "Alles klopt gewoon weer. Ik voel me als een vis in het water in zijn repertoire. Het is net alsof het voor me is geschreven."

De 79-jarige componist, die klassiekers als 'I'll say a little prayer for you', 'What the World needs now' en 'Raindrops keep falling on my head' op zijn naam heeft staan, schreef speciaal voor de Nederlandse nachtegaal het nummer 'Who'll speak for love'. "Het is een eer dat ik het mag zingen, ik vind het zo'n groot compliment", jubelt Oosterhuis, die het nummer een 'authentiek Bacharach-liedje' noemt.

Trijntje is dolblij dat Bacharach zo graag met haar samenwerkt. "Hij hoeft het niet voor het geld of voor de status te doen, want wie ben ik nou? In Nederland heb ik misschien een naam, maar in het buitenland weet niemand wie Trijntje Oosterhuis is. Ze kunnen mijn naam niet eens uitspreken", lacht ze. "Hij is blijkbaar geraakt door mijn stem en dat is voor mij een groot compliment."

Volgens Trijntje is Bacharach net zo blij met de samenwerking als zij. "Hij had niet gedacht dat er nog iemand zou komen van mijn generatie die zijn repertoire nieuw leven zou inblazen", vertelt ze. "De magie tussen een componist en een zanger of zangeres is dat je elkaar aanvult. Waar zou ik zijn zonder goede liedjes en waar is hij zonder een stem? Ik besef dat het een grootheid is en dat het uniek is dat ik dat mag meemaken. Ik heb echt geluk gehad en ik ben heel dankbaar."

De vraag is nu of Trijntje ooit nog andere nummers kan zingen dan die van Bacharach. "Ik denk het niet", lacht ze. "Ik ben veroordeeld tot het zingen van het Bacharach-repertoire."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen