Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Maryam Hassouni sleutelt aan Engels

Shownieuws

Maryam Hassouni heeft de afgelopen weken een intensieve cursus Engels gevolgd in Cambridge. Ze hoopt daarmee meer kans te maken op internationale filmrollen.

Maryam Hassouni heeft een stoomcursus Engels gevolgd in de Britse universiteitsstad Cambridge. Dat zegt de 22-jarige actrice, die eerder dit jaar een Emmy won voor haar rol in de telefilm 'Offers', in Vara TV Magazine. "Sinds ik de Emmy heb gewonnen, krijg ik ineens veel internationale aanbiedingen voor rollen. Maar ik heb me altijd heel onzeker gevoeld over mijn Engels, dus daaraan moest eerst worden gewerkt."

Een goede beheersing van de Engelse taal is volgens Maryam een must voor een internationale carrière. "Als je een gesprek met een castingdirector in die taal moet voeren of een auditie moet doen, is het heel lastig als je niet overtuigend uit je woorden kunt komen", vindt ze. "Je kunt heel anders overkomen dan de bedoeling is."

Dat heeft ze aan den lijve ondervonden. "Er was één buitenlands project waarin ik heel dichtbij kwam voor een rol. Maar omdat ik zo zenuwachtig was over mijn taalgebruik ging het mis. Het was de rol van een sterke vrouw, maar door dat Engels werd ik zo onzeker dat ik ging giechelen en heel erg meisjesachtig deed. Heel erg anders dan ik eigenlijk ben."

Deze week werd bekend dat Maryam in februari de Nederlandse 'shooting star' is op het internationale filmfestival in Berlijn. Tijdens het shooting stars-programma worden jonge Europese acteurs voorgesteld aan de internationale filmindustrie en de pers met als doel de talenten meer bekendheid te geven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen