Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey krijgt filmprijs

Shownieuws

Oprah Winfrey krijgt een prijs voor haar rol als producent van de film 'The great debaters'. Dat meldde het Producers Guild of America, dat de award uitreikt.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey krijgt een prijs voor haar rol als producent van de film 'The great debaters'. Dat maakte het Producers Guild of America, dat de award uitreikt, woensdag bekend. De talkshowpresentatrice maakt deel uit van een productieteam dat werkte aan de film, waarin onder anderen Denzel Washington en Forest Whitaker te zien zijn.

De ereprijs wordt jaarlijks toegekend aan een film met een politieke of maatschappelijke boodschap. Eerdere bekroonde producties zijn 'Hotel Rwanda' en 'An inconvenient truth'. 'The great debaters' draait om een debatteam dat bestaat uit studenten van een kleine zwarte universiteit. De idealistische professor Melvin Tolson bracht het debatteam tot grote hoogten.

De uitreiking van de PGA Awards vindt op 2 februari plaats in Beverly Hills. De awardshow bekroont voornamelijk televisieproducties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen