Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde komt met 'Ja zuster, nee zuster'

Shownieuws

V&V Entertainment heeft een overeenkomst gesloten met de erven van Annie M.G. Schmidt. Het heeft de rechten verworven op de musical 'Ja zuster, nee zuster'.

Musicalproducenten Albert Verlinde en Roel Vente hebben een overeenkomst gesloten met de erfgenamen van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Dat heeft hun bedrijf V&V Entertainment donderdag bekendgemaakt. Ze hebben de rechten verworven op de musical 'Ja zuster, nee zuster'.

De productie, met daarin bekende nummers als 'In een rijtuigie', 'Wil u een stekkie' en het titelnummer, komt in 2010 op de planken. Annick Boer is al vastgelegd voor de hoofdrol van Zuster Klivia.

Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink werkten veelvuldig samen als tekstschrijfster en componist. Naast 'Ja zuster, nee zuster' schreven zij musicals als 'En nu naar bed' en 'Foxtrot'.

De musical 'Ja zuster, nee zuster' is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die tussen 1966 en 1968 werd uitgezonden door de Vara. Eind 1999 ging de toneelversie in première, en in oktober 2002 de gelijknamige film, waarin Loes Luca te zien was als Zuster Klivia.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen