Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bedenker The Sopranos voor de rechter

Shownieuws

David Chase, de bedenker The Sopranos, moet voor de rechter komen. Hij wordt ervan beschuldigd het idee voor een serie niet in zijn eentje te hebben bedacht.

(Novum/AP) - David Chase, de bedenker van de veelgeprezen serie The Sopranos, moet voor de rechter komen. Hij wordt ervan beschuldigd het idee voor de serie over de maffia in New Jersey niet in zijn eentje te hebben bedacht. Hij zou hulp hebben gehad van Robert Baer, die Chase in 2002 aanklaagde. Nadat de rechter de aanklacht twee keer afwees, komt de zaak nu dan toch voor. Woensdag is begonnen met het samenstellen van een jury.

Volgens Chase lijdt Baer aan waanideeën en zou hij hem slechts van wat bescheiden informatie hebben voorzien door hem voor te stellen aan enkele experts op het gebied van georganiseerde misdaad. Hun ontmoetingen speelden zich verder af in de privésfeer en zijn ideeën waren niet origineel, zegt Chase.

The Sopranos draait om het leven van maffiabaas Tony Soprano, een legendarische rol voor acteur James Gandolfini. Fans reageerden eerder dit jaar ontzet toen de slotaflevering van het laatste en achtste seizoen een open einde bleek te hebben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen