Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Haarlok John Lennon doet 32.700 euro

Shownieuws

Een haarlok van John Lennon heeft bij een veiling door het Britse veilinghuis Gorringes 32.700 euro opgebracht. Het werd gekocht door een anonieme bieder.

(Novum/AP) - Een haarlok van John Lennon heeft bij een veiling door het Britse veilinghuis Gorringes 32.700 euro opgebracht. Een anonieme telefonische bieder mag zich voortaan eigenaar noemen van het gesigneerde boek 'A Spaniard in the works', waar de lok in zat.

Ex-Beatle Lennon, die in 1980 werd doodgeschoten door ene gestoorde fan, gaf het boek en het bosje haren aan Betty Glasow, de kapster van de Beatles in hun hoogtijdagen. Zij veilde naast dit topstuk nog andere memorabilia, waaronder een foto van George Harrison die hij ondertekende met George 'hoofdschilfer' Harrison. Het kiekje bracht bijna negenduizend euro op.

Volgens een woordvoerder van het veilinghuis stelde Glasow de spullen beschikbaar voor de veiling vanuit de gedachte dat ze beter af waren bij echte Beatles-fans. "Het leek haar beter om er enthousiastelingen blij mee te maken dan ze weg te laten rotten in een la."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen