Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pia Douwes zet zich in voor weeshuis

Shownieuws

Pia Douwes organiseert een benefietconcert ten bate van kindertehuis The Somawathi Holland House of Hope in Sri Lanka. Het concert vindt op 30 december plaats.

Pia Douwes organiseert een benefietconcert ten bate van Sri Lankaanse kinderen die na de tsunami drie jaar geleden wees werden. Het concert, waarvan de opbrengsten naar het kindertehuis The Somawathi Holland House of Hope gaan, vindt op 30 december plaats in de Pieterskerk in Leiden.

De musicalster is al twee jaar ambassadrice van het kindertehuis, dat een bevlogen Nederlandse, Marja van Leeuwen, opzette. "De kinderen hebben daar echt een thuis. Ze wonen met een pleegmoeder in groepjes van acht kinderen", vertelt Douwes. "Het is belangrijk dat de geldkraan, die drie jaar geleden werd opengedraaid na de tsunami, niet opeens noodgedwongen weer dichtgedraaid moet worden. De kinderen hebben tot hun 18e begeleiding nodig, zodat ze een toekomst hebben."

Douwes boorde al haar showbizzcontacten aan voor het concert, waarvan alle opbrengsten naar het weeshuis gaan. "Iedereen reageerde enthousiast", vertelt Douwes. "Ik heb zo'n twintig artiesten weten te strikken."

Onder anderen Laura Fygi, Joke de Kruijf, Ernst Daniël Smid en Hans Dijkstal werken belangeloos mee aan de show. De middag, die wordt georganiseerd onder het motto 'Laat ze niet alleen wezen', staat in het teken van het kind. Zo doen de zusjes Lisa, Amy en Shelley, die zaterdag elfde werden tijdens het Junior Eurovisie Songfestival, mee en is de 'nieuwe Ciske de Rat', Gijs Blom, van de partij.

Douwes treedt zelf ook op. "Ik ga het nummer 'De steen' zingen, omdat Marja een klein steentje in het water heeft gegooid en daardoor een hoop beweging is ontstaan", vertelt de musicalactrice. "Ook ga ik het nieuwe nummer 'Zegen dit kind' zingen, dat is geschreven door Edwin Schimscheimer."

Naast de optredens wordt het publiek getrakteerd op een 'afternoon tea', een loterij en een veiling, waarbij onder meer op een weekendje weg, een zeiltrip en een schilderij geboden kan worden. Via weeshuissrilanka.nl kunnen kaartjes worden gekocht voor het liefdadigheidsconcert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen