Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marianne Weber wars van televisiecamera's

Shownieuws

Marianne Weber voelt zich ongemakkelijk als er camera's in de buurt zijn. "Ik ben dan mezelf niet", vertelt ze. "Ik ben niet geschikt voor een reallifesoap."

Marianne Weber voelt zich ongemakkelijk als er camera's in de buurt zijn. "Ik ben dan mezelf niet meer", vertelt de zangeres aan Novum Nieuws. Samen met collega-artiesten zou Weber voor de tv-special 'Tros muziekfeest: alle fans aan dek' worden gevolgd tijdens een cruise die de zender organiseerde. "Ik heb aangegeven dat ik dat niet prettig vind en dat werd gerespecteerd."

Weber weigert steevast alle reallifesoaps. "Ze vragen het dikwijls, maar ik doe het niet", bekent Weber. "Ik wil liedjes zingen en ik wil er zijn voor mijn fans, maar het past niet bij mij als ik de hele dag een zendertje op mijn rug moet dragen. Als ik met fans praat wordt alles vastgelegd. Ik vind dat een inbreuk op mijn privacy en op die van mijn fans."

Wolter Kroes heeft minder problemen met de continu meelopende camera's tijdens de opnamen van de special. "Ik vind het leuk, maar je moet wel uitkijken", lacht de 39-jarige zanger. Met dat mooie weer loop je vaak in je blote bast. Op zo'n cruiseschip groei je dicht hoor: drie kilo in drie dagen. Dat is niet normaal."

Thomas Berge kon tijdens de cruise die van Miami via de Kaaiman Eilanden en Mexico naar Tampa voer, alvast wennen aan de doorlopende aanwezigheid van camera's. "Het is heel apart. 's Ochtends word je wakker en dan kloppen ze al op de deur met een camera", vertelt de 18-jarige zanger. "Je gaat naar de wc en je komt terug en dan zie je de geluidsman lachen. "Ik ga zelf ook aan een soap beginnen in januari, dus ik kan vast even wennen."

Berge denkt dat zijn fans hem via de soap, die ook op de Tros te zien zal zijn, echt kan leren kennen. "Er wordt niets in scène gezet, zoals bij sommige andere soaps. We gaan alles doen zoals het gebeurt. Ik wil aan de mensen thuis laten zien hoe het is en hoe ik leef."

Ook Jan Keizer is bezig met de voorbereidingen van een eigen reallifesoap voor de Tros. "We hebben wat opnamen gemaakt tijdens onze vakantie in Italië", vertelt de Volendammer. Fans van Keizer konden het privéleven van de zanger al eens volgen in Adieu BZN. De twaalfdelige realityserie, die de Tros begin dit jaar uitzond, werd regelmatig door ruim een miljoen mensen bekeken. In het programma volgden camera's de zes bandleden van BZN tijdens de aanloop naar het afscheidsconcert, dat op 16 juni plaatsvond in Ahoy Rotterdam.

De belevenissen van Kroes, Keizer Berge en collega-artiesten als Belle Perez, Monique Smit en Helmut Lotti zijn op 14 december te zien tijdens de tv-special 'Tros muziekfeest: alle fans aan dek'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen