Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Billy Joel schrijft kerstliedje tegen oorlog

Shownieuws

Billy Joel spreekt zich in het kerstnummer 'Christmas in Fallujah' uit tegen de oorlog in Irak. De 21-jarige muzikant Cass Dillon heeft het nummer ingezongen.

(Novum/AP) - Billy Joel spreekt zich in het kerstnummer 'Christmas in Fallujah' uit tegen de oorlog in Irak. De 58-jarige zanger vond zichzelf te oud om het nummer zelf op te nemen, dus liet hij het inzingen door de 21-jarige muzikant Cass Dillon. "Ik wilde dat het een jong iemand zou zijn, iemand met de leeftijd van een soldaat", zegt hij op zijn website.

Het stemmige rocknummer, dat sinds begin deze week kan worden gedownload via iTunes, is geschreven vanuit het perspectief van een Amerikaanse soldaat. "We zijn hier gekomen om deze mensen vrijheid te brengen, we kwamen om de heidenen te bestrijden", luidt een van de coupletten van 'Christmas in Fallujah'. "Er is geen rechtvaardigheid in de woestijn, omdat er geen God is in de hel."

Sinds 2003, toen de Verenigde Staten Irak binnenvielen, vonden in Fallujah grootschalige gevechten plaats met opstandelingen. Verschillende Amerikaanse offensieven om de controle over de stad ten westen van Bagdad te veroveren kostten duizenden levens.

Dillon voelt zich vereerd dat hij door Joel is benaderd. "Als iemand met zo'n status, met zo'n hoeveelheid fantastische hits je vraagt om iets te zingen dat hij heeft geschreven, dan kun je niets anders doen dan je ontzettend vereerd voelen."

De opbrengst van 'Christmas in Fallujah' gaat naar de Amerikaanse stichting Homes for our Troops, die woningen bouwt voor zwaargewonde oorlogsveteranen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen