Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Plannen voor Abba-museum in Stockholm onthuld

Shownieuws

In de Zweedse hoofdstad Stockholm opent in juni 2009 een museum zijn deuren dat in het teken staat van popgroep Abba. Het project gaat 21 miljoen euro kosten.

(Novum/AP) - In de Zweedse hoofdstad Stockholm opent in juni 2009 een museum zijn deuren dat in zijn geheel is gewijd aan Abba. Het complex zal drie verdiepingen beslaan, waar zich onder meer een ruimte bevindt met kleding van de leden van de superpopgroep en een plek waar fans hun eigen opnamen kunnen maken van een Abba-hit.

De vierkoppige band heeft laten weten honderd procent achter het project te staan en het een eer te vinden op deze manier deel uit te gaan maken van de muziekgeschiedenis. De bandleden doneerden zodoende kleding, instrumenten en andere memorabilia die in het museum kunnen worden tentoongesteld.

Het museum hoopt jaarlijks ongeveer een half miljoen bezoekers naar het complex te trekken. Het project zou ruim 21 miljoen euro kosten.

Abba, dat bestond uit de leden Anni-Frid, Agnetha, Benny en Björn, brak in 1974 door toen de groep met het liedje 'Waterloo' het Eurovisie Songfestival won. Hits als 'Dancing queen', 'Voulez-vous' en 'The winner takes it all' volgden. Na The Beatles is Abba met 350 miljoen verkochte platen de best verkopende groep in de geschiedenis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen