Kies je favoriete radiostation

Dossiers

André Rieu bouwt 'grootste decor ooit'

Shownieuws

André Rieu heeft voor zijn tournee 'het grootste decor ooit' laten bouwen voor een reizende voorstelling. Het is een replica van het Weense kasteel Schönbrunn.

André Rieu heeft voor zijn concerttoer 'A romantic Vienna night' een replica op ware grootte laten bouwen van het Weense kasteel Schönbrunn. Het decor is 125 meter breed, 30 meter diep en 35 meter hoog. Volgens Rieu gaat het om 'het grootste decor ooit' voor een reizende voorstelling. De wereldtournee van de Limburgse violist gaat vrijdag in première in het Canadese Toronto.

Schönbrunn is het kasteel van de beroemde Oostenrijkse keizerin Sissi en haar man Franz Joseph. Volgens Rieu is het bij uitstek de plek waar zijn muziek thuishoort. Omdat niet al zijn fans naar Wenen kunnen afreizen, brengt hij Wenen dus maar naar zijn fans.

De replica van het kasteel komt inclusief twee ijsbanen en een balzaal met gouden kroonluchters en een handgeschilderd plafond. Ook komen er tijdens de concerten veertien koetsen en 36 paarden langs.

Hoewel Rieu zich daarnaast nog eens laat ondersteunen door 250 artiesten, benadrukt hij dat het uiteindelijk allemaal om de muziek draait. Na Toronto worden Duitsland, Frankrijk en België aangedaan. Op 28 juni staat hij in de Amsterdam Arena.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen