Kies je favoriete radiostation

Dossiers

JK Rowling leest nieuwe sprookjes voor

Shownieuws

JK Rowling heeft tijdens een lezing in Londen een aantal sprookjes voorgelezen. Van de zeven exemplaren van 'Tales of Beedle the Bard' wordt er één geveild.

JK Rowling heeft tijdens een lezing in Londen een aantal sprookjes van eigen hand voorgelezen. Dat meldt de BBC. De 'Tales of Beedle the Bard' speelden al een centrale rol in het laatste en zevende Harry Potter-boek, 'Harry Potter and the deathly hallows'.

Een van de zeven handgeschreven en geïllustreerde exemplaren van het sprookjesboek wordt later deze week geveild bij veilinghuis Sotheby's in Londen. De overige boekjes geeft de schrijfster aan mensen die volgens haar de afgelopen zeventien jaar het dichtst bij de Potter-boeken stonden. Op wie ze doelt is niet duidelijk.

In het laatste Harry Potter-boek krijgt het personage Hermione Granger een exemplaar van de sprookjes van haar docent Albus Dubbledore toegestopt. Het boekje helpt haar aan tips om Harry te helpen zijn grote vijand Lord Voldemort te verslaan.

Rowling is niet van plan de sprookjes te publiceren. Alleen al daarom verwacht Sotheby's dat het exemplaar dat wordt geveild zo'n zeventigduizend euro oplevert. Het geld gaat naar een goed doel dat zich inzet voor kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen