Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Springsteen en McCartney maken kans op Grammy

Shownieuws

Ook Bruce Springsteen en Paul McCartney maken in februari kans op een Grammy Award. De veterenanen zijn voor respectievelijk vier en drie prijzen genomineerd.

(Novum/AP) - Niet alleen jonge en hippe muzikanten zijn volgend jaar kanshebbers voor de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. In veteranen Paul McCartney en Bruce Springsteen vinden zij geduchte tegenstanders in de strijd om een van de prestigieuze beeldjes.

De Grammy's worden op 10 februari uitgereikt in Los Angeles. McCartney sleepte donderdag drie nominaties in de wacht, waaronder die voor beste popalbum voor 'Memory almost full'. Springsteen werd vier keer genomineerd. Hij maakt onder meer kans op de Grammy voor album van het jaar voor zijn nieuwe plaat 'Magic'.

Foo Fighters, Ne-Yo, Jay-Z, Timbaland en Justin Timberlake behoren met vijf nominaties ook tot de grote kanshebbers. Akon en Rihanna dingen mee naar vier prijzen. Mogelijk mag ook onze eigen dj Tiësto zich volgend jaar gelukkig prijzen met een heuse Grammy op zijn schoorsteenmantel. De dj is met zijn plaat 'Elements of life' genomineerd in de categorie beste dance-album.

Maar de lijst wordt aangevoerd door twee sterren die het momenteel moeilijk hebben, Kanye West en Amy Winehouse. West voert de lijst aan met acht nominaties. De 30-jarige rapper, die erom bekendstaat behoorlijk wat ophef te maken als hij een prijs aan zijn neus voorbij ziet gaan, verloor onlangs zijn moeder aan de complicaties na een cosmetische ingreep.

Het privéleven van Winehouse gaat evenmin over rozen. De man van de Britse zangeres zit in de gevangenis wegens het belemmeren van de rechtsgang na een bargevecht. Ze zegde haar concerten af en liep eerder deze week gehuld in alleen een beha en een spijkerbroek volledig van de wereld over straat in Londen. Ze maakt straks kans op zes beeldjes, waaronder die voor beste nieuwkomer en beste album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen