Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weer filmprijs voor gebroeders Coen

Shownieuws

'No country for old men' van Joel en Ethan Coen is benoemd tot beste film door de New York Film Critics Circle. Het is de vierde onderscheiding voor de film.

(Novum/AP) - De film 'No country for old men' van Joel en Ethan Coen is maandag benoemd tot beste film door de New York Film Critics Circle. Het is niet de eerste prijs voor de bewerking van de gelijknamige roman van Cormac McCarthy. Eerder werd de productie al onderscheiden als beste film door de Amerikaanse National Board of Review, de Boston Society of Film Critics en de Washington Area Film Critics Association.

Daarmee heeft de film, waarin Tommy Lee Jones als sheriff jacht maakt op een seriemoordenaar, de eerste filmprijzen van het seizoen in de wacht gesleept. Het filmprijzenseizoen eindigt traditiegetrouw met de uitreiking van de Oscars in februari.

Daniel Day-Lewis werd door de New York Film Critics Circle uitgeroepen tot beste acteur voor zijn hoofdrol in de film 'There will be blood'. Voor deze rol was hij ook al onderscheiden door de Los Angeles Film Critics Association. Julie Christie won de prijs van beste actrice voor haar rol in 'Away from her'. De Britse actrice kreeg deze prijs vorige week ook al van de Amerikaanse National Board of Review.

De prijzen van de Amerikaanse filmcritici gelden als de voorloper van vooraanstaande filmprijzen als de Golden Globes, de Oscars en de Britse Bafta's.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen