Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Diverse BN'ers komen met kerstnummer

Shownieuws

BN'ers staan alweer te popelen om de hitlijsten te bestormen met kerstsingles.Onder anderen Shownieuws-presentatrice Marlayne Suhapala nam een kerstnummer op.

Sinterklaas is nog maar net het land uit of de BN'ers staan klaar om de hitlijsten te bestormen met kerstsingles.

SBS-presentatrice en zangeres Marlayne Sahupala heeft samen met Mark Dakriet een 'uptempo kerstnummer' opgenomen, zo meldt de voormalige zanger van Re-Play op zijn website. 'Er is maar één feest' komt vrijdag uit.

Bearforce 1 nam de kerstkraker 'Christmas is here' op. Het nummer is een medley van klassieke kerstnummers. De videoclip van 'Christmas is here', die werd opgenomen in Tirol, is al driehonderdduizend keer bekeken op YouTube.

Ook de Volendamse zangeres Tamara Tol denkt dat mensen genoeg hebben van de traditionele kerstnummers. Zij nam het nummer 'Ho hé ho (daar komt de Kerstman)' op, wat volgens haar site een 'fantastische meezinger voor de kerstdagen' is.

Kus komt voor het derde opeenvolgende jaar met een kerstsingle. De nieuwste kersthit van de meidenband heet 'Wereld van geluk' en ligt vrijdag in de winkels. Aan het nummer werkte ook Superster The Battle-winnares Dieneke mee. Kus doneert de opbrengst van de single aan Stichting de Opkikker, die verwendagen organiseert voor langdurig zieke kinderen en hun families.

Jan Rot trekt samen met ex-Berini Marjolein Meijers de twee weken voor kerst langs de Nederlandse theaters met de kerstshow 'An & Jan Vrolijk Kerstfeest'. De zanger, die op eerste kerstdag 50 wordt, maakte vertalingen voor bestaande kerstnummers als 'Last christmas' van Wham. Zo werd 'Lonely this christmas' omgetoverd tot 'Klote met kerstmis'.

Wat de kersverse Nederlandse kerstsingles met elkaar gemeen hebben, is dat de toon van de liedjes vrolijk en positief is. De Britse zanger Malcolm Middleton gooit het over een andere boeg. De 33-jarige zanger denkt de kersthit van het jaar in handen te hebben met het nummer 'We're all going to die'. "Doodgaan is een beetje als een brief schrijven aan de Kerstman. Als je niet braaf bent geweest, ben je de lul", schrijft hij op zijn site.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen