Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Slam!FM hoeft format niet te wijzigen

Shownieuws

Radiozender Slam!FM hoeft zijn format niet te wijzigen. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven woensdag bepaald.

Radiozender Slam!FM hoeft zijn format niet te wijzigen. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven woensdag bepaald. Sinds 2005 draait de zender alternatieve versies van hits. In maart had de rechtbank bepaald dat de zender dat niet meer mocht doen. Het muziekstation zou er de gebruiksvoorwaarden van zijn FM-vergunning mee hebben overtreden.

Slam!FM ging tegen de uitspraak in hoger beroep. In afwachting van dat beroep mochten deze alternatieve versies van hits voorlopig gedraaid blijven worden.

De zaak, die ontsprong uit de etherfrequentieverdeling van 2003, was aangespannen door Radio 538, dat vond dat er sprake was van valse concurrentie. Radio 538 betaalde bij de herverdeling van de frequenties 57 miljoen euro voor zijn vergunning voor hitmuziek terwijl Slam!FM 2,5 miljoen euro betaalde voor de beperkte vergunning.

Nu is in hoger beroep bepaald dat de zender andere versies van een hit mag uitzenden, ook als deze sterk op de originele versie lijken. Wel moet het dan gaan om officieel uitgebrachte versies en niet de door Slam!FM zelfgemaakte 'edits'. De zender is voor het maken van deze edits in 2005 al eens beboet.

Slam!FM-directrice Jacqueline Bierhorst zegt blij te zijn met de uitspraak. "Helaas is nog niet helemaal duidelijk wat gezien moet worden als hitversie van een muziekstuk", zegt zij in een reactie. De boete die de zender was opgelegd voor het overtreden van het percentage muziek ten opzichte van het percentage gesproken woord is in hoger beroep vernietigd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen