Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kim-Lian verklapt Songfestival-geheimpje

Shownieuws

Kim-Lian heeft het geheim van haar jurk voor het Junior Eurovisie Songfestival verklapt. Ze kleedt zich voor de puntentelling niet om. "De rok gaat eraf".

Kim-Lian van der Meij is dolenthousiast over de jurk die ze zaterdag draagt als presentatrice van het Junior Eurovisie Songfestival. Ze heeft tegenover de Vlaamse website Eurosong het geheim achter haar modecreatie verklapt. Voordat de puntentelling van start gaat hoeft ze niet van outfit te wisselen, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is. "De rok gaat eraf", zegt ze glunderend in een filmpje op de site. "Ik heb alweer alles weggegeven."

Eerder werd al bekend dat de speciale jurk is ontworpen door stylist Tycho Boeker. Hij liet zich inspireren door het thema van het zangspektakel, 'Make a big splash', de titel van een nummer dat zaterdag door de band Ch!pz ten gehore zal worden gebracht. "Water, blauw, glitter, hysterie", zo omschrijft Kim-Lian de creatie. "Ik ben net een prinsesje. Die jurk ga ik confisqueren voor mijn bruiloft."

Haar opkomst zaterdag baart de 27-jarige Kim-Lian, die onlangs aankondigde zwanger te zijn, enige zorgen. "We hebben een hele spectaculaire opening, waarbij we uit het plafond komen en daar is ons gewicht op berekend", weet de roodharige artieste, die het Songfestival samen met Sipke Jan Bousema presenteert. "Dat is natuurlijk een beetje veranderd, ik ben iets aangekomen, dus het is nog spannend of we het heelhuids gaan volbrengen."

Woensdag begonnen in Ahoy Rotterdam, waar de internationale finale plaatsvindt, de eerste repetities. Lisa, Amy & Shelley, die Nederland zaterdag vertegenwoordigen, zongen hun nummer 'Adem in, adem uit', waarmee ze het opnemen tegen landen als Portugal, Bulgarije, Zweden en Griekenland. Op de videosite YouTube verschenen woensdag al privéopnamen van het repeterende drietal.

Volgens Bousema, die al jaren de nationale variant van de talentenjacht presenteert, wordt er net als bij het reguliere Eurovisie Songfestival steeds vaker strategisch gestemd. "Maar het is wel zo, en dat zie je ook bij de volwassen versie, dat als één liedje echt goed is en er bovenuit springt, dat het toch vanzelf wint."

Naar schatting zullen zaterdag wereldwijd dertig miljoen mensen kijken naar de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival. In Nederland is de show te zien bij de Avro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen