Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Monique Smit mikt op uitzet voor Sinterklaas

Shownieuws

Monique Smit hoopt dat de Goedheiligman haar met een uitzet verrast. "Ik denk dat het tijd is om daar mee te beginnen", vertelt de zangeres aan Novum Nieuws.

Monique Smit hoopt dat de Goedheiligman haar verrast met een uitzet. "Ik denk dat het tijd is om daar eens mee te beginnen", vertelt de Volendamse zangeres aan Novum Nieuws. "Ik ben nu immers 18 jaar en je weet nooit hoe het loopt."

De blondine heeft niet alleen maar huishoudelijke artikelen op haar lijstje staan. "Een ring of een horloge kan er ook altijd nog wel bij", lacht ze. Smit viert pakjesavond traditiegetrouw met het hele gezin. Ze geniet van de Sinterklaasperiode, maar er waren tijden dat dat anders was. "De buurman was Sinterklaas in ons dorp en mijn vader speelde vroeger zwarte Piet. Ik heb foto's waarop te zien is dat ik huilend bij hem op schoot zit", bekent ze. "Ik vond hem eng."

Sinterklaas brengt traditiegetrouw ook een bezoekje aan de Volendamse familie Keizer. "Ik vind het een fantastisch feest", vertelt ex-BZN'er Jan Keizer. "Vooral voor de kleinkinderen." De verlanglijst van Jan, die onlangs een solo-cd uitbracht, is niet lang. "Ik ben blij met wat ik heb, maar dan krijg ik van mijn kinderen weer te horen: pa, je hebt geen lijstje. Dan vraag ik toch maar weer een ballpoint ofzo, die lekker schrijft."

Keizer onthult dat hij een held is met surprises. "Ik ben altijd wel in voor een grapje", bekent hij. "De kinderen pakken het cadeautje aan en raden meteen al wat erin zit. Dat vind ik niet leuk, dus ik moet alles wel apart inpakken."

Ook Thomas Berge is graag creatief met Sinterklaascadeaus. "Vroeger was ik echt van de vieze surprises", vertelt hij. "Dan vulde ik een kartonnen doos met maïzena en spaghetti. Mijn slachtoffer moest daar dan met zijn handen in." Inmiddels heeft de blonde zanger zijn leven gebeterd. "Tegenwoordig maak ik liever een mooi gedicht en geef ik een goed cadeau."

Wolter Kroes heeft jarenlang 'van die kleverige smerige gore surprises in elkaar gezet', maar heeft een verbod gekregen van de rest van het gezin. "Gedichten maken vind ik leuk", vertelt de zanger, die in februari twee concerten geeft in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Zijn verlanglijst is kort. "Ik hoef niks", zegt hij. "Ik wil het leven dat ik nu leid nog veertig jaar leiden. Dat staat op mijn verlanglijstje."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen