Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dennis Quaid klaagt farmaceut aan

Shownieuws

Dennis Quaid en zijn vrouw Kimberly hebben dinsdag een farmaceutisch bedrijf aangeklaagd. Hun tweeling kreeg vorige maand een overdosis medicijnen toegediend.

(Novum/AP) - Acteur Dennis Quaid en zijn vrouw Kimberly hebben dinsdag een farmaceutisch bedrijf aangeklaagd, nadat hun pasgeboren tweeling vorige maand een overdosis bloedverdunners kreeg toegediend. Het sterrenkoppel eist een schadevergoeding van ruim dertigduizend euro. De flesjes waarin de verschillende doses van het medicijn heparine worden geleverd, zouden te veel op elkaar lijken.

De baby's, die op 8 november werden geboren via een draagmoeder, kregen duizend keer zoveel van het medicijn toegediend als voorgeschreven. Het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles gaf onmiddellijk toe dat er een fout is gemaakt. Volgens de 53-jarige Quaid en zijn vrouw is die te wijten aan nalatigheid van farmaceut Baxter Healthcare Corp., die de heparine produceert.

Vorig jaar nog overleden in een ziekenhuis in Indianapolis drie te vroeg geboren baby's aan de gevolgen van een overdosis van de bloedverdunner. Baxter Healthcare Corp. verzond na de tragedie waarschuwingsbrieven aan medisch personeel, waarin werd benadrukt dat goed moet worden gelet op de doses op de verpakking. Ook werden rode waarschuwingslabels bevestigd op de flesjes. Het echtpaar Quaid vindt die maatregelen echter onvoldoende.

Het gaat hen niet om het geld, weet de advocate van het koppel. "Het doel van deze zaak is om andere kinderen voor dit lot te behoeden", stelt zij. Met de twee kindjes, Thomas Boone en Zoe Grace, lijkt het vooralsnog goed te gaan. "De Quaids zijn een religieus gezin en ze geloven echt dat de gebeden van hun fans hun kinderen hebben gered."

Waarom de tweeling enkele weken na de geboorte nog in het ziekenhuis lag, is onduidelijk. Thomas en Zoe kregen heparine toegediend omdat ze aan een infuus lagen. De bloedverdunner wordt vaak gebruikt om bloedstolsels in katheters te voorkomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen