Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marianne Weber heeft iets gemeen met Sinterklaas

Shownieuws

Voor Marianne Weber is 5 december dubbel feest. Niet alleen komt Sinterklaas langs, maar ook viert de zangeres, die op Curacao woont, haar 52e verjaardag.

Voor Marianne Weber is het woensdag dubbel feest. Niet alleen komt Sinterklaas langs, ook viert de zangeres haar 52e verjaardag. "Als kind dacht ik altijd dat ik een speciale band met Sinterklaas had, omdat we op dezelfde dag jarig zijn", vertelt de zangeres aan Novum Nieuws. "'s Avonds kwam Sint bij ons langs, want wij waren immers samen jarig. Niet beseffend dat er op die dag nog veel meer mensen jarig zijn."

Veel mensen denken dat het niet leuk is om uitgerekend op pakjesavond te verjaren. Marianne is het daar absoluut niet mee eens. "Ik werd samen met mijn drie zusjes 's ochtends wakker gemaakt. Sint was dan al geweest en dan lagen de cadeautjes rond de kachel", herinnert ze zich. "In de middag kreeg ik mijn verjaardagscadeau en 's avonds kwam de Goedheiligman natuurlijk ook nog langs."

Weber weet nog goed dat ze van haar geloof viel. "Dat was een ramp, dat zal ik nooit vergeten", vertelt ze. "Ik was inmiddels 9 jaar en ik geloofde echt nog in Sinterklaas. Die man bestond, klaar."

Haar vader bracht haar het slechte nieuws. "Ik weet nog dat ik op mijn negende verjaardag vroeg hoe laat Sinterklaas zou komen", herinnert Weber zich. "Toen zei mijn vader: kind, je weet toch wel dat hij niet bestaat? Ik keek hem mijn vader ongelovig aan en ik zag dat hij daarvan schrok. Ik deed alsof ik het niet erg vond omdat ik mijn vader niet wilde teleurstellen, maar de grond zakte echt onder mijn voeten weg. Ik heb gedaan alsof ik me niet lekker voelde en ben die verjaardag heel vroeg naar bed gegaan. Voor mij was het hetzelfde als iemand tegen me zou zeggen dat mijn zusje mijn zusje niet is."

Sinterklaas wordt nog steeds gevierd in huize Weber. De zangeres heeft dit jaar niets op haar verlanglijst staan. "Ik hoef geen cadeautjes, niet voor mijn verjaardag en niet voor Sinterklaas. Daar doe ik niet meer aan. Ik vind het zo prachtig om die blije kindergezichtjes te zien, daar koop ik cadeautjes voor."

Marianne Weber is op 14 december te zien in de tv-special 'Tros muziekfeest: alle fans aan dek', die werd opgenomen op een cruise in het Caribisch gebied.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen