Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sugababes ontkennen uiteenvallen groep

Shownieuws

De onophoudelijke verhalen over het uiteenvallen van de Sugababes zijn onzin. "Het lijkt wel alsof mensen niet willen geloven dat we elkaar écht aardig vinden."

De onophoudelijke verhalen over het uiteenvallen van de Sugababes zijn echt onzin. Dat vertellen de drie bandleden Keisha Buchanan, Heidi Range en Amelle Berrabah aan Novum Nieuws. "Het wordt altijd beweerd, en dat zal ook wel altijd zo blijven", denkt Heidi. "Het lijkt wel alsof mensen niet willen geloven dat we elkaar écht aardig vinden en genieten van wat we doen."

Volgens de laatste geruchten wordt bandlid Amelle, die twee jaar geleden Mutya Buena verving, binnenkort uit de groep gezet omdat ze vaak te laat zou komen bij opnamen en in de zomer betrokken was bij een vechtpartij in een bar. Amelle baalt van het verhaal. "We kwamen terug van vakantie en hadden heel veel zin om weer aan het werk te gaan en onze single 'About you now' te lanceren. En dan open je de krant en lees je zoiets. Dat was wel een beetje jammer. Ook al weten we zelf dat het niet klopt."

De Britse meidengroep snapt niet zo goed waar die verhalen steeds weer vandaan komen. "We zijn drie meisjes in een band, we houden allemaal van zingen, we hebben ontzettend veel succes met ons nieuwe album. We hebben helemaal geen reden om niet gelukkig te zijn", zegt Heidi. "En we zijn echt heel aardig", voegt Amelle toe. "We zijn zelfs best sprankelend. We komen altijd vrolijk naar het werk. Het is heel raar hoe mensen je persoonlijkheid totaal anders kunnen zien. Dat vind ik heel bizar."

Om de schade zo veel mogelijk te beperken, houden de Sugababes wijselijk hun mond over de verhalen over hun privéleven die de ronde doen. Vooral Amelle lag het afgelopen jaar onder vuur na berichten dat haar vriend haar zusje had verkracht. "Dat zijn dingen waarmee je moet leren omgaan", zegt Keisha, die als enige sinds het begin bij de band zit. "Er zijn bepaalde delen van je privéleven waar je beter niet over kunt praten, want alles dat je zegt, kan verdraaid worden. Ik denk dat het in sommige gevallen heel slim is om onze mond te houden."

Vorige maand brachten de Sugababes hun vijfde studioalbum 'Change' uit. Het is de eerste plaat waaraan Amelle van begin tot eind heeft meegewerkt. Haar komst heeft de formatie volgens de andere twee heel veel goed gedaan. "Ze heeft een eenheid van de band gemaakt. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua energie. Vroeger bestonden we uit zulke uiteenlopende persoonlijkheden, en nu vormen we meer een geheel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen