Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cast Grey's Anatomy sympathiseert met stakers

Shownieuws

De cast van Grey's Anatomy sympathiseert met d scenaristen die sinds maandag staken. Acteurs uit de serie brachten woensdag hun lunchpauze door met de stakers.

(Novum/AP) - De cast van Grey's Anatomy sympathiseert met de Amerikaanse scenaristen die sinds maandag staken. Acteurs uit de serie, waaronder Patrick Dempsey, Ellen Pompeo, Sandra Oh en Katherine Heigl brachten woensdag hun lunchpauze door met de stakers buiten de studio in Los Angeles, waar de serie wordt opgenomen.

De scenaristen staken sinds begin deze week op verschillende locaties in New York en Los Angeles. Ze eisen een groter aandeel van het geld dat filmstudio's en producenten verdienen aan de verkoop van dvd's en internet.

De castleden van de ziekenhuisserie benadrukten woensdag het belang van tekstschrijvers. "Je hebt een verhaal nodig", zei Heigl. "Je hebt een verhaal nodig om iets te maken. Je hebt ideeën nodig over waar het naar toe gaat en wat je moet doen. Zij betekenen alles. Zonder hen zijn we nergens."

Inmiddels zijn er al verschillende late night talkshows stilgelegd door de stakingen, en ook de opnamen van de hitshow Desperate Housewives zijn gestaakt omdat er sinds woensdag geen scripts meer zijn. Bij Grey's Anatomy denken ze nog tot dinsdag of woensdag door te kunnen gaan met filmen en dan is ook daar de koek op.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen