Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe tv-klus voor Martijn van den Bergh

Shownieuws

Martijn van den Bergh is vrijdag te zien tijdens de uitzending van De nacht voor Darfur. Hij werd afgelopen zomer ontslagen als presentator van Liveshop.

Martijn van den Bergh komt weer terug op televisie. De Liveshop-presentator, die ontslagen werd vanwege zijn bijdrage aan de zogenoemde 'Rattengate'-affaire tussen Rob de Nijs en Belinda Meuldijk, mag vrijdag geld ophalen en interviews doen met verschillende prominente Nederlanders tijdens de uitzending van De nacht voor Darfur. In deze show op Nederland 2 wordt onder leiding van Dolf Jansen in Panama in Amsterdam aandacht gevraagd voor het aanhoudende geweld in de Soedanese regio.

Interviews met en optredens van onder anderen minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders, Ruud Gullit, Jan Jaap van der Wal en Lange Frans & Baas B. luisteren de avond op. Van den Bergh zegt een belangrijke functie in de show te hebben. "Ik leg uit waar het allemaal om draait en moet zo veel mogelijk tientjes binnenhalen voor Darfur", vertelt hij. "En ik praat tussen de optredens door met de artiesten."

De 33-jarige presentator is 'dolblij' met deze nieuwe presentatieklus. "Een Utrechts bedrijf benaderde mij onlangs voor deze avond. Er komt overigens een vervolg en als ik het vrijdag goed doe, dan ben ik ook de volgende show weer van de partij", zegt de blonde presentator.

Van den Bergh speelde afgelopen zomer door Rob de Nijs gemaakte foto's van het vervuilde huis van Belinda Meuldijk door aan roddelblad Privé. Toen uitkwam dat de presentator achter het lekken van de foto's zat, werd hij ontslagen door werkgever LiveShop.

Als boetedoening voor zijn bijdrage aan 'Rattengate' heeft Van den Bergh de varkensstallen uitgemest bij Belinda Meuldijk. Geen leuke klus, maar de situatie opende wel de ogen van de presentator. "Ik heb heel wat afgehuild en ben tot de conclusie gekomen dat de showbizzwereld één grote slangenkuil is. Ik heb ook veel vrienden verloren door deze situatie", vertelt Martijn. "Maar ik heb er ook een nieuwe vriendschap aan overgehouden. Ik ga deze week weer gezellig koffie drinken bij Belinda."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen