Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carrie Underwood wint award beste countryzangeres

Shownieuws

Carrie Underwood is woensdag in Nashville uitgeroepen tot beste countryzangeres. Ze werd onderscheiden tijdens de Country Music Association Awards.

(Novum/AP) - Carrie Underwood is woensdag in Nashville uitgeroepen tot beste countryzangeres. De 24-jarige zangeres, die in 2005 American Idol won, werd onderscheiden tijdens de 41e editie van de Country Music Association Awards. Ze nam ook de prijs voor beste single mee naar huis, voor haar nummer 'Before he cheats'.

Zanger Kenny Chesney, die twee jaar geleden kortstondig getrouwd was met actrice Renée Zellweger, kreeg de prijs voor entertainer van het jaar. Brad Paisley werd onderscheiden als beste countryzanger en de clip van zijn nummer 'Online' werd uitgeroepen tot beste video.

De show werd geopend door de formatie Rascall Flatts, die later op de avond onderscheiden werd als beste groep, met het nummer 'Still feels good'. De avond werd gepresenteerd door Desperate Housewives-acteur James Denton, Grey's Anatomy-actrice Kate Walsh en According to Jim-actrice Kimberly Williams-Paisley, de vrouw van 'beste countryzanger' Brad.

De Country Music Association Award-show was niet de enige countryshow deze week in Nashville. Dinsdag vond de 55e editie van de jaarlijkse BMI country-awards plaats. Tijdens deze avond werd zanger Willie Nelson met een oeuvreprijs geëerd voor zijn belangrijke bijdrage aan de muziek. In mei vindt er elk jaar nóg een grote show plaats waar countrymuzikanten worden geëerd, de Country Music Awards.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen