Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit halfjaar uit de roulatie

Shownieuws

Jan Smit mag een halfjaar niet zingen. De populaire Volendamse zanger moet een operatie ondergaan aan zijn stembanden en moet daarna zes maanden rust houden.

Jan Smit mag een halfjaar niet zingen. De populaire Volendamse zanger, die al sinds eind september uit de roulatie is, moet een operatie ondergaan aan zijn stembanden en moet daarna zes maanden rust houden. Dat heeft zijn management donderdag bekendgemaakt.

Smit kreeg het vonnis donderdag te horen van zijn twee KNO-artsen. Deze specialisten, die eerder ook Frans Bauer en Guus Meeuwis met succes behandelden, nemen ook de operatie voor hun rekening. Wanneer dit gaat gebeuren, is niet bekendgemaakt. De aandoening van de 21-jarige zanger zou niets te maken hebben met zijn hectische bestaan, maar is volgens de artsen aangeboren.

De gedwongen rustperiode heeft als consequentie dat, naast alle losse optredens van Smit, ook de 'Jan Smit komt naar je toe tour', die in januari zou beginnen, moet worden verschoven naar volgend najaar. Ook de lancering van zijn nieuwe album 'Stilte in de storm' in januari wordt uitgesteld en zijn werk als Tros-presentator komt stil te liggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen