Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Copperfield aangeklaagd door concertpromotors

Shownieuws

David Copperfield wordt aangeklaagd door concertpromotors na het annuleren van 48 shows. Hij zou geen zin hebben in lastige vragen van journalisten

(Novum/AP) - David Copperfield wordt voor bijna anderhalf miljoen euro aangeklaagd door concertpromotors na het afblazen van 48 shows in onder meer Thailand, Indonesië en Maleisië. De shows werden geannuleerd toen een 21-jarige Amerikaanse vorige maand verklaarde te zijn verkracht door de illusionist nadat hij haar met een valse belofte naar zijn eiland had gelokt.

Volgens de aanklacht werden de shows geannuleerd omdat de 51-jarige Copperfield geen zin heeft in lastige vragen van journalisten. Zijn advocaat stelt echter dat de shows niet doorgaan omdat de Aziatische concertorganisatoren zich niet aan hun contracten hebben gehouden.

Een jury in Seattle buigt zich momenteel over de beschuldigingen in de verkrachtingszaak. Dinsdag lekte nog een document van Copperfield uit waarin beschreven staat hoe hij te werk zou zijn gegaan bij zijn veronderstelde misbruik van vrouwen. Het was een handleiding voor zijn assistenten, waarin beschreven staat hoe zij vrouwen uit zijn publiek moesten selecteren, waarna zij via mooie praatjes en foto's van het eiland van Copperfield op de Bahama's worden verleid tot persoonlijk contact met de illusionist.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen