Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah inspireert Esmée Denters tot liefdadigheid

Shownieuws

Esmée Denters doneert de opbrengst van haar nieuwe single aan het goede doel. Alle royalties die zij ontvangt voor 'Crazy place' gaan naar Oxfam.

Esmée Denters doneert de opbrengst van haar nieuwe single aan het goede doel. Alle royalties die zij ontvangt voor 'Crazy place' gaan naar Oxfam, een organisatie die strijdt tegen honger in de wereld en ontwikkeling bevordert. Haar platenlabel Tenman Records, van Justin Timberlake, verdubbelt deze opbrengst voor het goede doel.

In een filmpje op YouTube, het medium dat Denters haar roem bezorgde, vertelt de 19-jarige Oosterbeekse dat Oprah Winfrey haar inspireerde tot de actie. Esmée was dinsdag te gast in een aflevering van Oprah die geheel gewijd was aan de videowebsite. "Het was zo fantastisch om Oprah te ontmoeten. Er zijn zo veel dingen die haar bezighouden en dat heeft me geïnspireerd om op mijn eigen kleine manier te proberen iets te doen voor een betere wereld."

Denters werd bekend door filmpjes met haar zangkunsten die ze op YouTube plaatste. Haar grote populariteit op de videosite zorgde ervoor dat ook de muziekindustrie haar in de gaten kreeg. Justin Timberlake bood haar een contract aan bij zijn platenlabel. Ook stond ze eerder dit jaar in het voorprogramma van de Amerikaanse zanger.

'Crazy place' is sinds deze week te downloaden op de website van Denters.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen