Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hassouni in spotlights op filmfestival Berlijn

Shownieuws

Actrice Maryam Hassouni is de Nederlandse 'shooting star' op het filmfestival in Berlijn. Ze wordt daar voorgesteld aan de internationale filmindustrie en pers.

Actrice Maryam Hassouni is in februari de Nederlandse 'shooting star' op het internationale filmfestival in Berlijn. Tijdens het shooting stars-programma worden jonge Europese acteurs voorgesteld aan de internationale filmindustrie en de pers. Doel is de talenten meer bekendheid te geven.

De 22-jarige actrice is een van de negen talenten die komend jaar aan het programma mogen meedoen. Ze werden door een jury gekozen uit 22 veelbelovende Europese acteurs. De opzet van het shooting stars-programma is dit jaar ietwat veranderd. Eerder werd vooraf geen selectie gemaakt en konden alle vermeende talenten worden geplugd.

Hassouni werd bekend als Dunya in de televisieserie Dunya & Desie, waarvan binnenkort een speelfilm verschijnt. In 2005 speelde ze naast Jacob Derwig in de telefilm 'Offers'. Daarvoor kreeg ze een Emmy Award voor beste actrice.

De 58e editie van het filmfestival in Berlijn vindt plaats van 8 tot en met 12 februari.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen