Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Led Zeppelin rockt als nooit tevoren

Shownieuws

Led Zeppelin heeft maandag voor het eerst in negentien jaar opgetreden. Dat deed de legendarische rockband voor bijna twintigduizend uitzinnige fans in Londen.

(Novum/AP) - Led Zeppelin heeft maandag voor het eerst in negentien jaar een concert gegeven. Dat deed de legendarische rockband voor bijna twintigduizend uitzinnige fans in de O2 Arena in Londen. Het optreden, dat ongeveer twee uur duurde, opende met 'Good times, bad times', het eerste nummer van het debuutalbum.

De originele bandleden Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones werden op het podium bijgestaan door Jason Bonham, de zoon van de overleden drummer John Bonham. Met zijn 41 jaar is hij ouder dan zijn vader was toen hij op 32-jarige leeftijd stikte in zijn eigen braaksel.

In totaal passeerden zestien nummers de revue, waaronder 'Dazed and confused', 'No quarter', 'Tramped under foot', 'Whole lotta love' en 'Rock and roll'. Sommige hardcorefans hoopten dat de band de onvermijdelijke hit 'Stairway to heaven' zou overslaan, maar uiteraard wist de band wel beter.

Toen het concert, dat een eerbetoon was aan hun overleden ontdekker Ahmet Ertegün, van Led Zeppelin werd aangekondigd bleek de belangstelling overweldigend. Meer dan een miljoen mensen deden mee aan een speciale loting om een van de twintigduizend beschikbare kaarten te bemachtigen. Op veilingsites op internet werd dan ook grof geld geboden voor toegangsbewijzen.

Naar verluidt waren er maandag mensen uit vijftig verschillende landen naar Londen afgereisd om het concert bij te wonen. Hoewel de band de afgelopen weken stug volhield dat het een eenmalig optreden betrof, gonst het van de geruchten over een mogelijke wereldtournee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen